PDPR
  DESPRE NOI MEMBRI LEGISLATIE PARTENERI MEDIA INSCRIERE CONTACT  
contact

PDPR
Str. Londra nr. 45,
Sector 1, Bucuresti

E-mail: office@pdpr.ro

 
 
contact
 
  Media:
Conferinta Anuala WAD - Bucuresti 2016

In perioada 13-18 Septembrie 2016 a avut loc la Bucuresti, Conferinta Anuala a Asociatiei Mondiale a Detectivilor, WAD, asociatie in care si Romania are 12 membri activi.

Din partea PDPR care a fost si sponsor al acestui eveniment au participat urmatoarele societati:

  1. SC Greif Detect SRL - Gabriel Pintilie
  2. SC Compania de Detectivi NEI SRL - Ion Sandu
  3. SC Eagle Security International SRL - Dan Rusu
  4. SC O.M.O. Confidential SRL - Bogdan Nicolau
  5. C.I.D.P. Lucica Vizitiu - Lucica Vizitiu
  6. SC Total Trust Investigations SRL - Florin Todea
  7. SC General Investigations SRL - Danut Gutoi
  8. SC Manigordo Grup Investigations SRL - Mihai Marcusanu

Este pentru prima data cand acest eveniment anual are loc intr-o tara est-europeana, unde activitatea si profesionalismul detectivilor particulari a fost recunoscuta si legiferata din anul 2003. Amanunte suplimentare puteti gasi in interviurile oferite de conducerea WAD si colegul Florin Todea, reprezentantul SC Total Trust Investigations SRL.

PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR
 

 

Conferinta FIAR 2016

In perioada 15 – 19 mai 2016, a avut loc la Hotelul ARO din Brasov, Conferinta FIAR 2016 (Forumul International Asigurari-Reasigurari).

La eveniment au participat reprezentanti ai A.S.F. Romania (Financial Supervisory Authority), ai societatilor de asigurari din tara si strainatate, ai firmelor de brokeraj, cat si presa.

PDPR (Patronatul Detectivilor Particulari din Romania) a fost reprezentat de dl. Vizitiu Lucica, Vicepresedinte PDPR, care in acest context a realizat mai multe contacte, prilej in care a vorbit despre PDPR si modul in care societatile membre PDPR pot efectua activitati de investigatii privind fraudele in asigurari.

PDPR PDPR PDPR
 

 

Frauda in asigurari - daca nu este abordata, nu inseamna ca nu exista

Domnul Lucian VIZITIU, Vicepresedinte al Patronatului Detectivilor Particulari din Romania, despre fraude in domeniul asigurarilor:

Desi, in Romania, subiectul fraudei in asigurari este tabu, nu inseamna ca piata asigurarilor din tara noastra nu se confrunta cu acest fenomen. Tari cu traditie efectueaza anual cercetari si studii, fiind interesate sa cunoasca nu numai evolutia acestui fenomen, dar sa si identifice instrumentele necesare prevenirii fraudelor.

Desigur, aceste cercetari se bazeaza pe date colectate de la toti actorii pietei de asigurari, ultima veriga a celor care lupta impotriva fraudelor fiind chiar autoritatile statelor respective.

Doar pentru a exemplifica pe scurt, sa amintim ca in SUA, tara cu traditie in domeniul asigurarilor (dar si al fraudelor), exista procurori specializati care instrumenteaza doar astfel de cazuri. In Anglia, in cadrul politiei metropolitane din Londra exista un departament care investigheaza exclusiv cazuri de frauda in domeniul asigurarilor. O structura specializata exista si in Romania, in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, insa sesizarile adresate acesteia sunt putine la numar, asiguratorii multumindu-se de multe ori doar cu faptul ca fraudatorii renunta eventual la pretentiile de despagubire.

De ce ar trebui insa ca fraudele in asigurari sa fie un subiect tratat cu tot mai multa atentie si in Romania?

In primul rand, pentru ca fraudele si tentativele de frauda ne afecteaza pe toti intr-un mod pe care, daca nu il banuim, atunci sigur il resimtim. Frauda nedetectata se transfera automat in pretul politelor de asigurare. Pentru a fi mai expliciti, cu cat numarul fraudelor nedetectate creste, cu atat pretul politelor de asigurare va creste. Un posibil efect se poate regasi si in cresterea constanta a pretului politelor RCA... Desigur, nu putem concluziona ca doar fraudele au dus la majorarea tarifelor, dar este un factor relevant.

La nivelul companiilor de asigurari exista mai multe abordari cu privire la subiectul fraudelor si tentativelor de frauda. Unele societati au departamente specializate care investigheaza cazurile suspecte, in timp ce altele se bazeaza pe o relatie accentuata de colaborare intre inspectorii de daune si consilierii juridici. Probabil ca se fac si investitii in diverse sisteme informatice al caror rol este de a detecta tentativele de frauda, cu mentiunea ca aceste cazuri suspecte vor fi aduse in tot atentia angajatilor care pot evalua corect natura suspiciunilor.

Desigur, solutiile mentionate mai sus (si probabil ca mai exista si altele) permit identificarea cu un grad mare de success a unui anumit tip de fraude: daunele produse in afara perioadei de acoperire a politelor de asigurare, supraasigurarea sau subasigurarea, avarii provenite din alte evenimente decat cel descris in nota de avizare.

Dincolo de acestea, companiile de asigurari se pot confrunta si cu situatii complexe: grupuri organizate si specializate in obtinerea de bani prin inscenarea evenimentelor asigurate atat pe teritoriul Romaniei, cat si in afara sa, motivarea solicitarilor de despagubire cu acte medicale falsificate etc.

Astfel ca in multe dintre cazuri, a determina daca o despagubire este sau nu frauduloasa merge mai departe decat a te baza doar pe informatiile disponibile in prezent. Mai mult, cu cat suma solicitata in tentativa de frauda este mai mare, cresc sansele ca si metoda sa fie mai sofisticata, iar dovezile mai greu de obtinut.

Toate acestea, puse in contextul in care istoricul de daune al unui vehicul sau al unui client este extrem de dificil de obtinut in piata din Romania, si mai ales in strainatate (atunci cand este implicat un asigurator roman), tentativele de inselaciune sunt cu atat mai dificil de identificat si de dovedit.

Pentru a exemplifica, vom reveni in curand, intr-o serie de articole deticate, cu studii de caz care releva vulnerabilitatile la care sunt expusi asiguratorii, dar si sofisticarea metodelor utilizate de cei care urmaresc sa ii fraudeze.

 

 

PDPR a participat la reuniunea Word Association of Detectives din luna aprilie

In perioada 17-20 aprilie 2016, teri companii membre ale Patronatului Detectivilor Particulari din Romania, au participat la Dublin – Clontarf Castle, Irlanda, la o reuniune a membrilor World Association of Detectives (Asociatia Mondiala a Detectivilor).

Reuniunea comitetului director WAD a prilejuit dezbateri cu privire la respectarea constitutiei WAD, mai precis la organizarea de intalniri regionale sub patronaj WAD, lucru ce nu a fost acceptat de membri. Totodata, colegul nostru, Dan Rusu, vicepresedinte PDPR, a fost ales membru in comitetul director, fiind implicat direct in organizarea celei de-a 91-a conferinte anuale WAD, ce va avea loc in luna septembrie 2016 LA Bucuresti.

Delegatia Romaniei a fost reprezentata de Presedintele patronatului, domnul Gabriel Pintilie (SC Compania de Detectivi NEI SRL), vicepresedintii Ion Sandu (SC Compania de Detectivi NEI SRL) si Dan Rusu (SC EAGLE Security International SRL) si Mihai Marcusanu (SC Manigordo Grup Investigations SRL).

La lucrarile acestui comitet director au participat delegati din SUA, Marea Britanie, Germania, Romania, Danemarca, Franta, Turcia, Rusia, India, Singapore, Nigeria, Olanda, Italia, Elvetia si Canada..

PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR
 

 

Homeland Security Forum

În seara de 20.04. 2016, în Sala Bizantină a Cercului Militar Național, a avut loc dineul oferit de conducerea Camerei de Comerț și Industrie România – Israel, cu ocazia Homeland Security Forum, organizat la București, în perioada 20 – 21 aprilie 2016. Evenimentul a facilitat dezvoltarea relațiilor de afaceri pentru sectoarele poliției de frontieră, aparare, forțe speciale, situații de urgentă, telecomunicații speciale, infrastructuri critice.

La dineu a participat Excelența Sa Doamna Tamar Samash, Ambasador al Statului Israel la București, reprezentanți ai autorităților de la București, membri ai Camerei de Comerț si Industrie Romania - Israel, precum și oameni de afaceri din cele doua tări.

Patronatul Detectivilor Particulari din Romania a fost reprezentat de Dl. Lucian Vizitiu, în calitate de vicepreședinte al acestui for.

PDPR PDPR PDPR PDPR
 

 

In perioada 02 – 05.09.2015, a avut loc la Toronto, Canada, a 90 – a conferinta anuala a WAD (World Association of Detectives, Inc)

Evenimentul s-a constituit intr-o o buna oportunitate de promovare pentru tara noastra, mai ales ca Romania are la ora actuala 10 membri WAD, unii dintre acestia chiar membri in Patronatul Detectivilor Particulari din Romania. Delegatia Romaniei a fost reprezentata de Presedintele patronatului, domnul Gabriel Pintilie.

La lucrarile acestei adunari au participat delegatii din Germania, Elvetia, Canada, SUA, China, India, Hong Kong, Japonia, Franta, Italia, Pakistan, Polonia, Olanda, Rusia, Ucraina si Spania.

Prezenta la eveniment a domnului Gabriel Pintilie, atat in calitate de membru WAD, cat si in aceea de Presedinte al PDPR, a fost bine receptata de ceilalti participanti in contextul in care, in perioada 13-17.09.2016, va avea loc la Bucuresti cea de-a 91-a conferinta anuala a WAD, sens in care sunt invitati sa participle si sa devina membri toti colegii romani interesati.

Evenimentul va avea loc la Athenee Palace Hilton Hotel.

Profitand de aceasta ocazie, presedintele PDPR a expus in discutiile purtate situatia detectivilor din tara noastra si necesitatea unui schimb cat mai mare de experienta cu ceilalti colegi, membri WAD.

Totodata, conferinta de anul viitor de la Bucuresti va intari si va marca pe harta globala faptul ca si in Romania, ca tara membra a UE, aceasta profesie este apreciata, este desfasurata de profesionisti, care merita, la randul lor, sa fie recunoscuti in bransa detectivilor internationali.

Foto:

PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR
 

 

În perioada 17-19.04.2014 au avut loc la Paris lucrările Adunării Generale a Membrilor IKD

Delegația României a fost reprezentată, de către două entități: PDPR și ANDR. Din partea PDPR au participat Președintele acestui for, Gabriel Pintilie și vicepreședinții Ion Sandu, Lucica Vizitiu și Dan Rusu, iar din partea ANDR a fost prezentă dna Maria Bumbaru.

La lucrările acestei adunări generale au participat, printre altele, delegații din Austria, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Israel, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Slovenia, Spania și Ucraina.

În preambul, au fost supuse aprobării plenului cele două noi propuneri de aderare ale unei asociații din Ucraina și România (PDPR).

Ambele candidaturi au trecut de votul plenului fără probleme.

Președintele PDPR a susținut o alocuțiune în cadrul căreia a făcut o scurtă trecere în revistă a PDPR, a viziunii acestui for și a motivului pentru care a solicitat primirea în IKD.

Delegația României, chiar dacă a fost reprezentată de cele două entități menționate anterior, a fost percepută unitar, grație parteneriatului încheiat între cele două structuri din România.

Profitând de această ocazie, președintele PDPR a înmânat trei plachete jubiliare, din partea PDPR, dintre care două Secretarului General al IKD, d.lui Tony Immosi și una reprezentantului țării gazdă, d.lui Jean-Emmanuel Derny, Președintele Sindicatului Național al Detectivilor Particulari din Franța.

Având în vedere noua poziție a PDPR, așteptăm din partea dumneavoastră opinii, sugestii și inițiative referitoare la posibilitățile de analiză, îmbunătățire și promovare a acestei frumoase profesii liberale.

Mai multe detalii despre această adunare puteți găsi in numărul 25 al revistei Infoutil, editată de ANDR, care poate fi descarcată de aici.

PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR
 

 

In perioada 18.11.2013-19.11.2013,
a avut loc Adunarea Generala Electiva a PDPR

 

PDPR PDPR PDPR
 

 

Participare P.D.P.R. la Conferinta Nationala Aniversara
"10 ani de Excelenta in Securitatea Privata Romaneasca - 2003-2013"

In data de 30.10.2013, Gabriel Pintilie si Ion Sandu, presedinte si, respectiv, vicepresedinte al Patronatului Detectivilor Particulari din Romania, au participat la Conferinta Nationala Aniversara "10 ani de Excelenta in Securitatea Privata Romaneasca - 2003-2013", desfasurata la Hotelul JW Marriott din Bucuresti.

Cu acest prilej, Gabriel Pintilie a prezentat un material cu tema - "DETECTIVUL PARTICULAR - SOLUTIE IDEALA PENTRU RECUPERAREA CREANTELOR".

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Excelenta in Securitate "CONFESEC" in colaborare cu Inspectoratul General al Politiei Romane, Directia de Ordine Publica, iar printre participanti s-au numarat persoane din Top Managementul Societatilor de Securitate Privata din tara, Manageri de Securitate romani, Directori de Securitate din domeniul privat si importanti factori de decizie din domeniul public.

PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR
 

 

PDPR a participat la primul congres al Detectivilor din Ucraina

In perioada 14 – 18 octombrie 2013, Patronatul Detectivilor Particulari din Romania, reprezentat de presedintele GABRIEL PINTILIE si vicepresedintele ION SANDU, a participat la primul congres al Detectivilor din Ucraina, eveniment desfasurat la Kiev.

Din partea Romaniei a participat si o delegatie a Asociatiei Nationale a Detectivilor din Romania (ANDR).

Participarea PDPR a reprezentat un pas inainte in stabilirea unor relatii statornice, atat cu detectivii din Ucraina, cat si cu cei din SUA, Rusia, Cehia, Slovacia, Lituania, Spania, Marea Britanie, Moldova, Austria etc.

In acelasi timp, s-a reusit contracararea actiunilor sectare, de acaparare a relatiilor externe, de catre ANDR.

Participantii au inteles pe deplin mesajul lansat de presedintele Gabriel Pintilie, potrivit caruia in Romania a fost infintat si isi desfasoara activitatea PDPR, sens in care celor prezenti le-au fost inmanate mape de prezentare ale Patronatului.

Cu aceeasi ocazie, presedintelui Asociatiei Nationale a Detectivilor din Ucraina, Igor Tsminsky, i-a fost inmanata o placheta cu sigla PDPR.

PDPR PDPR PDPR
 

 

PDPR a participat la reuniunea World Association of Detectives din luna aprilie

In perioada 25-28 aprilie 2013, trei companii membre ale Patronatului Detectivilor Particulari din Romania au participat, la Londra, la o reuniune a membrilor World Association of Detectives (Asociatia Mondiala a Detectivilor).

Cu aceasta ocazie, reprezentantii PDPR au avut prilejul sa cunoasca noii membri WAD si sa stabileasca contacte in perspectiva unor viitoare parteneriate. Cele trei companii participante din partea PDPR, insumand un numar de 6 persoane, au fost: Compania de Detectivi NEI, Total Trust Investigations si O.M.O. Confidential RO.

Evenimentul a marcat o suta de ani de existenta a Association of British Investigators (Asociatia Detectivilor din Marea Britanie) si, totodata, s-a constituit intr-o sedinta a comitetului director WAD, in urma careia au fost stabilite directii de actiune pentru vitorul apropiat dar si masuri vizand organizarea celei de-a 88-a conferinte anuale WAD, ce va avea loc in luna august, la Roma.

La reuniune au participat membri WAD din Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu, Asia si Africa.

PDPR PDPR
 

 

PDPR a participat la Conferinta anuala de vara a Asociatiei Detectivilor din Rusia

In perioada 17-21 iunie 2013, la invitatia World Association of Detectives, Gabriel Pintilie - presedintele Patronatului Detectivilor din Romania si Ion Sandu - vicepresedinte, au participat la la cea de-a 19-a Conferinta anuala de vara a Association of Russian Detectives, desfasurata la Samara, Rusia.

Reprezentantii PDPR au facut schimb de experienta privind legislatia din Romania si Federatia Rusa, modalitati de rezolvare a cazurilor si paleta de activitati caracteristice investigatiilor private. Totodata, a fost avansata propunerea incheierii unui protocol de colaborare intre PDPR si ARD, care sa vizeze sprijinul reciproc in activitatile specifice pe teritoriile din competenta celor doua organizatii si in virtutea interesului comun.

In semn de apreciere si incredere, Gabriel Pintilie i-a inmanat lui Alexey Shcherbenev, presedintele ARD, o placheta continand sigla PDPR si un scurt mesaj omagial in limba rusa, iar ceilalti participanti la eveniment au primit mape de prezentare a patronatului in limba rusa.

Cu aceeasi ocazie, Compania de Detectivi NEI a fost invitata sa devina membru ARD, propunere aprobata in unanimitate de membrii asociatiei din Federatia Rusa.

PDPR PDPR PDPR PDPR PDPR
 

Workshop comun intre PDPR si UNSAR

In data de 15 ianuarie a.c. a avut loc un workshop comun intre Patronatul Detectivilor Particulari din Romania si Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurari si Reasigurari din Romania, tema acestuia fiind "Fraudele in Sistemul de Asigurari".

La workshop au participat reprezentanti ai departamentelor/directiilor antifrauda/daune din cadrul societatilor de asigurare membre UNSAR si reprezentanti ai Patronatului Detectivilor Particulari din Romania. Temele discutate au fost de real interes pentru ambele parti, scopul comun fiind combaterea fraudei in asigurari.

Din partea PDPR au fost prezenti la eveniment Gabriel Pintilie - presedinte, Ion Sandu - vicepresedinte, Florin Todea - vicepresedinte si Ilie Nicolae - membru.

PDPR
PDPR
 

Delegatie PDPR in Slovenia

In perioada 10-12 ianuarie 2012, o delegatie a Patronatului Detectivilor Particulari din Romania s-a deplasat In capitala Republicii Slovenia, Ljubljana. Cu acest prilej, membrii delegatiei au avut Intalniri cu oficiali ai Camerei Detectivilor Particulari Sloveni precum si cu reprezentanti ai principalelor companii din domeniu.

Presedintele PDPR, Gabriel Pintilie, a precizat In cadrul discutiilor ca: "Vizita In Slovenia face parte din strategia PDPR de dezvoltare, la nivel european, de parteneriate cu organizatii similare. Intentia noastra este sa ne cunoastem, sa vedem care sunt aspectele comune legate de legislatia ce reglementeaza domeniul nostru de activitate si sa cooperam in vederea crearii unui mediu de afaceri competitiv".

In cadrul discutiilor bilaterale au fost abordate teme privind legislatia specifica din cele doua tari, problemele Intalnite In activitate si masuri de rezolvare identificate, conditiile de desfasurare a actiunilor specifice si masuri comune de cooperare In vederea acordarii de sprijin reciproc pentru adaptarea legislatiei.

Totodata, cele doua parti au stabilit contacte si au discutat oportunitatea colaborarii Intre PDPR si Camera Detectivilor Particulari Sloveni, pe segmentul business to business, In cazul In care anumite cazuri necesita actiuni intr-una din cele doua tari.

Din delegatia romaneasca au facut parte presedintele PDPR, Gabriel Pintilie si vicepresedintele Ion Sandu.

Membrii patronatului, care doresc informatii suplimentare sau stabilirea de contacte cu partea slovena, sunt rugati sa se adreseze presedintelui PDPR.

 

Trei firme, membre ale PDPR, in topul celor mai performante companii bucurestene

Bucuresti, 27 octombrie 2011 – Trei firme, membre ale Patronatului Detectivilor Particulari din Romania, au fost premiate cu ocazia celei de-a VIII-a editii a Topului firmelor bucurestene, eveniment organizat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) sub deviza "CCIB premiaza managementul performant".

Astfel, ARVIFOX VISION SECURITY SRL si COMPANIA DE DETECTIVI NEI SRL au ocupat locurile I, respectiv al II-lea, la categoria activitati de investigatii, intreprinderi mici, iar DIOS DETECTIVE SRL s-a clasat pe locul VI la microintreprinderi.

"Firmele care au castigat aceasta competitie au fost cele care au avut flexibilitate. Singura parghie de sprijin pentru comerciantii romani a fost propriul lor management inteligent, flexibil si eficient, motiv pentru care am premiat tocmai aceasta calitate. Firmele premiate au manageri care au stiut ca in afaceri nu poti reusi fara sa risti, dar au avut capacitatea de a discerne amploarea riscurilor pe care firmele lor si le pot asuma. Insa managementul performant a fost singurul criteriu care a asigurat prezenta in randul castigatorilor la o astfel de competitie", a declarat presedintele CCIB, prof. dr. ing. Sorin Dimitriu.

Printre criteriile utilizate de CCIB la elaborarea Topului firmelor bucurestene se numara cifra de afaceri neta a unei companii, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, care reprezinta raportul dintre profitul din exploatare si cifra de afaceri, eficienta utilizarii resurselor umane, respectiv raportul dintre valoarea adaugata obtinuta si numarul mediu de salariati pe care l-a avut respectiva firma in 2010, precum si eficienta utilizarii capitalului angajat.

Presedintele CCIB a mai sustinut ca "Managementul performant poate fi chiar mai important decat capitalul pentru supravietuirea unei firme, mai ales in vreme de criza. Firmele romanesti nu au beneficiat de pachete de sustinere guvernamentala atat de generoase, cum au fost cele acordate in cazul anumitor firme americane si din zona euro, creditul pe piata romaneasca a fost greu accesibil in 2010, an la care se refera cea de-a XVIII editie a Topului firmelor bucurestene. Totodata fiscalitatea pe munca este una dintre cele mai mari din Europa, deci calitatea care a putut asigura nu numai supravietuirea, dar chiar si succesul unei companii romanesti anul trecut a fost, in opinia CCIB, managementul performant".

PDPR
 
   
Despre noi Membri Legislatie Parteneri Media Inscriere Contact